luni, 21 iunie 2010

Romania incepe sa isi cunoasca drepturile


La mai bine de 2 ani de la aderarea la U.E,Romania incepe incet-incet (dar nu prea sigur),sa isi cunoasca si sa-si exercite drepturile ce ii revin din calitatea de stat membru al Uniunii.

Astfel,inca o instanta romana,de aceasta data Curtea de Apel Targu Mures a sesizat CJUE cu privire la (eterna si problematica) taxa de poluare. Conform unui articol apartinand domnului Andrei Pap,publicat in data de 21 Iunie 2010 pe site-ul juridice.ro: "In cauza SC Darmi SRL vs. Directia Generala a Finantelor Publice Mures -Administratia Finantelor Publice Tg.-Mures, prin incheierea de sedinta din 22.12.2009, Curtea de Apel Targu-Mures a decis suspendarea judecatii, pentru a sesiza CJUE, in vederea pronuntarii unei hotarari preliminare referitor la compatibilitatea taxei pe poluare instituita de OUG nr. 50/2008 cu modficarile si completarile ulterioare, cu art. 25, art. 28, art. 90 din Tratatul de instituire a Comunitatii Europene [TCE]." http://www.juridice.ro/111564/curtea-de-apel-targu-mures-a-sesizat-cjue-ref-taxa-de-poluare.html


Daca la Curtea Europeana a Drepturilor Omului de la Strassbourg avem "abonament",nu putem spune acelasi lucru si despre CJUE. Oarre...de ce? Ne este asa teama de onorata Curte de la Luxemburg?
Sfat: Romania,dare for more! (vorba unei reclame)

Un comentariu:

  1. Da, e un inceput. Le recomand totusi onoratilor judecatori ca de data asta sa renunte la sticla de sampanie, ca nu cumva sa incepem sa uitam de lungul nasului.

    RăspundețiȘtergere